Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

PATRU CETĂȚENI STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE ÎN JUDEȚUL SIBIU

4 octombrie 2022

Timp de trei zile, polițiștii de imigrări din cadrul Biroului pentru Imigrări al Județului Sibiu, au continuat acțiunile privind prevenirea și combaterea șederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetățenilor străini. Patru cetățeni străini au fost sancționați contravențional.

În perioada 1-3 octombrie a.c., polițiștii de imigrări din cadrul Biroului pentru Imigrări al Județului Sibiu, au desfășurat mai multe acțiuni și controale, pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale și a muncii nedeclarate a  cetățenilor străini, pe raza de competență.

Astfel, în cadrul acţiunilor întreprinse au fost depistaţi 4 cetăţeni străini, cu vârste cuprinse între 22 și 44 de ani, toți bărbați, din Nepal, Sri Lanka și India, doi dintre aceștia cu ordin de depistare activă, iar ceilați doidesfășurau activități lucrative la o societate comercială, cu contracte individuale de muncă, dar fără drept de ședere valabil.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pentru străinii cu ordin de depistare activă, două decizii de returnare, cu termen de plecare voluntară în 15 zile, iar în cazul celorlalți doi cetățeni străini urmează a li se analiza situația juridică în funcție de documentația ce urmează a fi prezentată pentru clarificări de către reprezentantul societății comerciale.

 La finalizarea verificărilor, față de reprezentanții firmei vor fi dispuse măsurile legale, conform prevederilor O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

Totodată, pentru neregulile constatate, cetățenii străini au fost  sancționați contravențional cu amendă în valoare totală de 2.800 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

La ieșirea din țară pe numele străinilor cărora le-au fost emise decizii de returnare, va fi instituită măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 6 luni, în conformitate cu O.U.G nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Controlul permanent asupra respectării legalității șederii în România a străinilor, combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate rămân acțiunile noastre prioritare, măsuri care contribuie la creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.

***

Pentru informaţii privind activitatea Inspectoratului General pentru Imigrări, documentaţia necesară prelungirii dreptului de şedere, tipuri de formulare şi alte informaţii, se poate accesa site-ul oficial al instituției la adresa www.igi.mai.gov.ro.

De asemenea, invităm solicitanţii să utilizeze aplicaţia on-line de depunere a documentelor, la adresa www.portaligi.mai.gov.ro, pentru reducerea timpului de aşteptare la ghişeu şi eficientizarea procesului de preluare a documentelor.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI SIBIU

ULTIMA
ORĂ

INFORMARE PRIVIND PRELUNGIREA DREPTULUI DE ŞEDERE PENTRU DESFĂŞURAREA DE ACTIVITĂŢI COMERCIALE

Sari la conținut