Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

PATRU CETĂŢENI STRĂINI DEPISTAŢI CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN JUDEȚUL VASLUI

5 septembrie 2022

În cursul săptâmănii trecute, poliţiştii de imigrări din județul Vaslui au desfăşurat mai multe acțiuni pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetățenilor străini, pe raza de competenţă. Au fost depistați patru cetăţeni străini cu şedere ilegală, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 1200 de lei și au fost emise două decizii de returnare.

În perioada 29 august – 04 septembrie a.c., poliţişti din cadrul Biroului pentru Imigrări al Județului Vaslui au desfăşurat o serie de acțiuni specifice pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în urma activităților întreprinse, au fost depistați patru cetăţeni străini, cu vârste cuprinse între 10 şi 57 de ani, respectiv două femei și un copil minor din Republica Moldova şi un bărbat din  Maroc.

Din verificări a reieşit faptul că cetățenii au intrat legal în țara noastră, însă nu au părăsit teritoriul statului român la expirarea dreptului de şedere și nici nu au efectuat demersuri legale în vederea prelungirii acestuia, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

În urma celor constatate, femeia din Republica Moldova însoțită de minor a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 800 de lei. Acesteia i-a fost înmânată și o comunicare pentru reglementarea dreptului de ședere temporară, conform O.U.G. nr.194/2002, având în vedere faptul că cei doi sunt membri de familie ai unui cetățean român.

Ceilalți doi cetățeni străini au fost sancționați contravenţional, unul cu avertisment și unul cu amendă în valoare de 400 de lei, în conformitate cu  prevederile O.U.G. nr.194/2002. De asemenea, în cele două cazuri au fost emise decizii de returnare, cu plecare voluntară de pe teritoriul ţării noastre, în termen de 15 zile.

***

Pentru informaţii privind prelungirea dreptului de şedere se poate accesa site-ul oficial al instituției la adresa www.igi.mai.gov.ro.

De asemenea, invităm solicitanţii să utilizeze aplicaţia on-line de depunere a documentelor, la adresa www.portaligi.mai.gov.ro, pentru reducerea timpului de aşteptare la ghişeu şi eficientizarea procesului de preluare a documentelor.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI VASLUI

ULTIMA
ORĂ

TÂNĂR DIN REPUBLICA MOLDOVA ÎNDEPĂRTAT SUB ESCORTĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN BRAȘOV

Sari la conținut