Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

PATRU CETĂŢENI STRĂINI DEPISTAŢI CU ŞEDERE ILEGALĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN GALAŢI

8 septembrie 2022

Poliţiştii Serviciului pentru Imigrări al judeţului Galaţi au desfăşurat astăzi o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii şederii şi muncii ilegale a cetăţenilor străini. Patru cetățeni străini au fost depistați cu şedere ilegală, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 2100 lei și s-au emis patru decizii de returnare.

Astăzi, polițiștii de imigrări din Galați au depistat cu şedere ilegală patru cetăţeni străini din Republica Moldova, cu vârste cuprinse între 21 şi 25 de ani, în urma unei acțiuni pe linia prevenirii şi combaterii şederii şi muncii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă. 

În urma verificărilor s-a constatat faptul că persoanele în cauză au intrat legal în țara noastră însă, la expirarea dreptului de şedere nu au părăsit teritoriul României şi nici nu au întreprins demersurile legale pentru prelungirea acestui drept.

Având în vedere cele constatate, polițiștii de imigrări au sancționat contravențional cei patru cetățeni străini cu amendă,  în valoare totală de 2100 lei.

De asemenea, pe numele lor au fost emise decizii de returnare, prin care sunt obligați să părăsească voluntar teritoriul României în cel mult 15 zile, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002,republicată, privind regimul străinilor în România, cu modificările şi completările ulterioare.

Activiatatea polițiștilor de imigrări a fost sprijinită de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, Inspectoratului Județean de Jandarmi Galați și Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Galați.

Contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul migraţiei şi vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect refritor la aplicarea prevederilor legale în domeniu, la telefon 0236.407292 sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro.

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI GALAŢI

ULTIMA
ORĂ

TÂNĂR DIN REPUBLICA MOLDOVA ÎNDEPĂRTAT SUB ESCORTĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN BRAȘOV

Sari la conținut