Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

PATRU BĂRBAȚI DIN NEPAL DEPISTAŢI  LA MUNCĂ ILEGALĂ ȘI DOUĂ SOCIETĂȚI COMERCIALE SANCȚIONATE

30 septembrie 2022

Poliţiştii de imigrări din cadrul Direcției pentru Imigrări a Municipiului București au desfășurat ieri o acțiune, pe raza de competență, scopul fiind prevenirea și combaterea șederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetățenilor străini pe teritoriul României. În urma activităţilor întreprinse, au fost depistați 4 cetăţeni străini care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale la o societate comercială. Pe numele acestora au fost emise decizii de returnare prin care sunt obligați să părăsească țara în termen de 30 de zile. Pentru două societăți comerciale au fost finalizate verificările și scancționate contravențional, valoarea totală a amenzilor fiind de 43.000 lei.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Direcția pentru Imigrări a Municipiului București a efectuat la data de 29 septembrie a.c.,  o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse au fost depistaţi în situații ilegale 4 cetățeni străini, cu vârste cuprinse între 22 și 32 de ani, toți bărbați, din Nepal.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că aceștia nu au respectat scopul pentru care le-a fost acordat dreptul de ședere și au desfășurat activități lucrative fără forme legale, la o altă societate comercială.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au dispus măsura revocării dreptului de ședere și au emis pe numele cetățenilor străini decizii de returnare de pe teritoriul României, prin care sunt obligați să părăsească țara în termen de 30 de zile, în conformitate cu prevederile O.U.G nr.194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

La ieșirea din țară pe numele străinilor va fi instituită măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 6 luni, în conformitate cu O.U.G nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, la finalizarea verificărilor, faţă de reprezentanţii firmei vor fi dispuse măsurile legale, conform prevederilor O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

În aceeași zi polițiștii de imigrări au finalizat verificările pentru două societăți comerciale, iar pentru neregulile constatate, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale, valoarea totală a amenzilor fiind de 43.000 lei, în conformitate cu prevederile O.G nr.25/2014, privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României.

Din verificări a reieșit că cele două societăți comerciale au încheiat contracte individuale de muncă pentru cetățeni străini, fără a obține avizul de angajare pentru aceștia.

Acțiunile polițiștilor vor contina și în perioada următoare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE             

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut