Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

OPT CETĂȚENI STRĂINI DEPISTAȚI LA MUNCĂ FĂRĂ FORME LEGALE PE RAZA JUDEȚULUI HUNEDOARA

23 septembrie 2022

Poliţiştii de imigrări din Hunedoara, în urma activităţilor întreprinse, au depistat 8 cetăţeni străini care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale pe raza județului. Pe numele acestora au fost emise decizii de returnare prin care sunt obligați să părăsească țara în termen de cel mult 30 de zile.

Poliţiştii Biroului pentru Imigrări al Judeţului Hunedoara au desfășurat, în perioada 19 – 22 septembrie a.c., mai multe acţiuni şi controale în cooperare cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara, pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul acţiunilor întreprinse au fost depistaţi 8 cetăţeni străini, cu vârste cuprinse între 23 și 56 de ani, toți bărbați, din Nepal și Sri-Lanka, care desfășurau activități lucrative, fără forme legale. Dintre aceștia, 4 se aflau cu ședere ilegală pe teritoriul României, iar în cazul celorlalți 4 cetățeni străini a fost luată măsura revocării dreptului de ședere.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele cetățenilor străini  decizii de returnare cu termen de plecare voluntară de 30 de zile de pe teritoriul țării noastre.

De asemenea, reprezentanţii societăţii comerciale au fost invitați să se prezinte la sediul biroului pentru imigrări, în vederea finalizării controlului și luarea măsurilor legale care se impun.

***

Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice problemă legată de aplicarea prevederilor legale, la sediul Biroului pentru Imigrări al judeţului Hunedoara, din municipiul Deva, strada Mihai Eminescu, nr. 130, sau la numărul de telefon 0254.206722 ori vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro, prin intermediul căruia aveți posibilitatea să vă informați (inclusiv în limba engleză) cu privire la prevederile legale, documentele necesare pentru prelungirea dreptului de şedere temporară în România, precum şi posibilitatea de a înregistra on-line cererea de prelungire a dreptului de şedere temporară sau de înregistrare a rezidenţei în România, utilizând aplicaţia www.portaligi.mai.gov.ro.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI HUNEDOARA

ULTIMA
ORĂ

REZULTATELE OBŢINUTE DE POLIŢIŞTII SERVICIULUI PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI BIHOR, ÎN PRIMUL SEMESTRU AL ACESTUI AN

Sari la conținut