Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

O SOCIETATE COMERCIALĂ SANCȚIONATĂ CU 20.000 DE LEI DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN PRAHOVA

21 noiembrie 2022

Polițiștii din cadrul Serviciului pentru Imigrări Prahova, împreună cu reprezentanți din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova, au continuat, la sfârșitul săptămânii trecute, acțiunile pe linia șederii ilegale și a muncii nedeclarate. Doi bărbați din China au fost depistați în situații ilegale și o societate comercială a fost sancționată cu amendă în valoare de 20.000 de lei.

La data de 18 noiembrie a.c., polițiștii de imigrări din Prahova, împreună cu reprezentanți din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova au efectuat un control la o societate comercială de pe raza de competență, context în care au fost depistați doi bărbați de 44, respectiv 59 de ani, ambii din China, care desfășurau activități lucrative fără forme legale.

Pe numele acestora, polițiștii au emis decizii de returnare cu termen de plecare voluntară de 30 de zile, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, reprezentantul societății a fost sancționat cu amendă în valoare de 20.000 de lei, conform art.36, alin.(1), lit. a) din O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare (primirea la muncă pe teritoriul României a unui străin fără aviz de angajare sau de detașare, cu sau fără contract individual de muncă încheiat în formă scrisă, cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei, pentru fiecare persoană identificată).

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut