Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

O FEMEIE DIN SRI LANKA, DEPISTATĂ CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN JUDEȚUL ARGEȘ

1 aprilie 2024

Poliţiştii din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Judeţului Argeş împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Argeș au depistat, zilele trecute, o femeie din Sri Lanka, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de şedere. Pe numele acesteia a fost emisă decizie de returnare prin care este obligată să părăsească țara noastră în termen de 15 zile și sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.200 lei. La ieșirea din țară, va fi instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă de 6 luni.

La data de 28 martie a.c., poliţiştii de imigrări din Argeş împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Argeș au desfăşurat, pe raza de competenţă, o acţiune ce a avut ca scop combaterea şederii ilegale a străinilor.

Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse, a fost depistată o femeie de 25 ani, din Sri Lanka, care nu mai îndeplinea condițiile șederii pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de imigrări au stabilit că aceasta a intrat legal în România, a avut drept de ședere în scop de muncă, iar la expirarea perioadei de ședere nu a părăsit teritoriul țării noastre.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis pe numele acesteia decizie de returnare, prin care este obligată să părăsească țara în termen de 15 zile.

De asemenea, persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.200 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare. La ieșirea din țară, va fi instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă de 6 luni.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI ARGEŞ

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut