Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

O FEMEIE DIN REPUBLICA MOLDOVA DEPISTATĂ ÎN ȘEDERE ILEGALĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN BOTOȘANI

20 septembrie 2023

O femeie din Republica Moldova aflată în ședere ilegală a fost depistată ieri de polițiștii de imigrări din Botoșani. Femeia a fost îndrumată către structura de imigrări în vederea reglementării dreptului de ședere.

La data de 19 septembrie a.c., polițiștii de imigrări din Botoșani au depistat, pe raza de competență, o femeie de 65 de ani, din Republica Moldova.

Din verificări a reieșit că persoana în cauză este membru de familie al unui cetățean român, fiind îndrumată către structura de imigrări, în vederea reglementării dreptului de ședere.

Având în vedere că femeia a împlinit vârsta de 65 de ani, într-o astfel de situație este interzisă măsura returnării în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

***

În conformitate cu prevederile articolului 82 din O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare, măsura returnării nu poate fi dispusă împotriva străinilor aflaţi în oricare dintre următoarele situaţii:

  • străinul este minor, iar unul dintre părinţii acestuia are drept de şedere în România;
  • străinul este părinte al unui minor care are cetăţenia română, dacă minorul se află în întreţinerea acestuia sau dacă există obligaţia plăţii pensiei de întreţinere, obligaţie pe care străinul şi-o îndeplineşte cu regularitate;
  • străinul este căsătorit cu un cetăţean român sau cu un străin care are drept de şedere pe termen lung pe teritoriul României;
  • străinul a depăşit vârsta de 65 de ani.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut