Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

O FEMEIE DIN REPUBLICA MOLDOVA DEPISTATĂ CU ȘEDERE ILEGALĂ ÎN JUDEȚUL VRANCEA

11 octombrie 2022

Polițiștii de imigrări din Vrancea au desfășurat ieri o acțiune, pe raza de competență, scopul fiind prevenirea și combaterea șederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetățenilor străini pe teritoriul României. În urma activităților întreprinse, a fost depistată o femeie, din Republica Moldova cu ședere ilegală. La ieșirea din țară, pe numele acesteia, s-a instituit măsura de nepermiterea intrării în România pentru o perioadă de 5 ani.

Polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al Județului Vrancea au efectuat la data de 10 octombrie a.c., o acțiune pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale și muncii nedeclarate a străinilor.

Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat o femeie din Republica Moldova, în vârstă de 42 de ani, aflată în ședere ilegală.

Ca urmare a celor constatate,  polițiștii de imigrări au emis pe numele acesteia decizie de returnare sub escortă, fiind condusă și returnată în țara de origine prin cel mai apropiat punct de trecere a frontierei de stat.

Totodată, aceasta a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 1.200 de lei, iar pe numele său a fost introdus consemnul de nepermiterea intrării pe teritoriul României, pentru o perioadă de 5 ani, de la momentul ieșirii din țară, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

***

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Facem apel către toți cetățenii străini de pe raza județului și contăm pe respectul dumneavoastră față de legislația în domeniu, invitându-vă să ne contactați pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale, la sediul Serviciului pentru Imigrări al Județului Vrancea, situat în municipiul Focșani, str. Cezar Bolliac, nr. 12, județul Vrancea, la telefon 0237/207304 şi email vn.igi@mai.gov.ro sau vizitând website-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI VRANCEA

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut