Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

NOUĂ CETĂȚENI STRĂINI DEPISTAȚI LA MUNCĂ ILEGALĂ ÎN JUDEȚUL BRĂILA

3 octombrie 2022

Poliţiştii de imigrări din cadrul Biroului pentru Imigrări al Județului Brăila au desfășurat săptămâna trecută o acțiune, pe raza de competență, scopul fiind prevenirea și combaterea șederii și muncii ilegale a cetățenilor străini pe teritoriul României. În urma activităţilor întreprinse, au fost depistați 9 cetăţeni străini, care desfășurau activități lucrative, fără forme legale.

Poliţiştii Biroului pentru Imigrări al Județului Brăila au efectuat la data de 29 septembrie a.c., o acțiune în cooperare cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Brăila și Inspectoratul Județean de Jandarmi Brăila, pe linia prevenirii şi combaterii şederii și muncii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse au fost depistaţi în situații ilegale 9 cetățeni străini, cu vârste cuprinse între 18 și 54 de ani, toți bărbați, din Republica Moldova, care desfășurau activități lucrative, fără forme legale.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că aceștia au intrat legal în România, în baza pașaportului biometric, însă nu au respectat scopul pentru care au intrat în țară.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au încetat dreptul de şedere pentru 7 cetățeni străini, fiindu-le emise decizii de returnare sub escortă până la punctul de trecere a frontierei de stat, în vederea îndepărtării din România în termen de 24 de ore, iar în cazul celorlalți 2 cetățeni străini cu ședere ilegală, au fost emise decizii de returnare cu termen de plecare voluntară în 15 zile.

La ieșirea din țară pe numele celor 7 cetățeni străini a fost instituită măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 6 luni, în conformitate cu O.U.G nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

La finalizarea verificărilor, față de reprezentanții firmei vor fi dispuse măsurile legale, conform prevederilor O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE             

ULTIMA
ORĂ

POLIȚIȘTII DE IMIGRARI AU FOST LA DATORIE ȘI ÎN ULTIMELE 48 DE ORE

Sari la conținut