Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

NOI REZULTATE ALE POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

4 octombrie 2023

La data de 3 octombrie a.c., polițiștii de imigrări au înregistrat 513 cereri de obținere a avizelor de angajare în muncă. Alte 428 de astfel de documente au fost aprobate, iar 35 au fost respinse.

Cetățenilor străini le-au fost emise 370 de permise de ședere temporară și pe termen lung, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 194 din 2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, alte 132 de permise de ședere au fost emise pentru beneficiarii protecției temporare în contextul punerii în aplicare a prevederilor Directivei 2001/55/CE a Consiliului din 20 iulie 2001 privind standardele minime pentru acordarea protecției temporare, în cazul unui aflux masiv de persoane strămutate, și măsurile de promovare a unui echilibru între eforturile statelor membre pentru primirea acestor persoane și suportarea consecințelor acestei primiri.

Totodată, polițiștii de imigrări, în cooperare cu polițiști cu atribuții în domeniu au depistat șapte străini aflați în situații ilegale. În niciun caz nu s-a impus măsura luării în custodie publică.

Au fost efectuate 36 de acțiuni, controale și verificări, iar pentru neregulile constatate, polițiștii de imigrări au aplicat 64 de sancțiuni contravenționale.

Valoarea sancțiunilor aplicate este 27.600 lei.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut