Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

NOI ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN BUCUREȘTI: TREI CETĂŢENI STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE ȘI TREI SOCIETĂȚI COMERCIALE AU FOST SANCȚIONATE

16 decembrie 2022

Poliţiştii de imigrări din cadrul Direcţiei pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti au preluat zilele trecute doi cetățeni străini de la Poliția de Frontieră și emisă  decizie de returnare pe numele unui străin aflat în situații ilegale. Pe linia combaterii muncii ilegale, reprezentanții a trei societăți comerciale au fost sancționați contravențional.

În perioada 14-15 decembrie a.c., polițiștii de imigrări din cadrul Direcţiei pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti – Serviciul Depistări şi Combaterea Şederii şi Muncii Ilegale a Străinilor au desfășurat acțiuni în municipiul Bucureşti, pentru prevenirea și combaterea șederii ilegale a străinilor pe teritoriul țării noastre.

În urma activităților desfăşurate, polițiștii de imigrări au preluat de la Poliția de Frontieră, în baza Regulamentului Dublin, doi bărbați aflați în situații ilegale, din Mali și Pakistan, în vârstă de 27 de ani, respectiv 39 de ani.

Față de cetățeanul străin din Mali a fost dispusă măsura de luare în custodie publică, în cadrul Centrului de Cazare a Străinilor Luați în Custodie Publică din Otopeni, până la îndepărtarea de pe teritoriul țării noastre, urmând ca la ieșirea din țară să fie instituită măsura interzicerii intrării în România, pentru o perioadă de 5 ani, dat fiind faptul că nu a respectat decizia de returnare, iar în cazul cetățeanului pakistanez, acesta a solicitat acordarea unei forme de protecție internațională, fiind condus la Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil București, unde va beneficia de toate drepturile prevăzute de legislația în vigoare până la soluționarea cazului.

Tot în această perioadă a fost depistată și o cetățeană din Nigeria în vârstă de 28 de ani, desfășurând activități lucrative fără forme legale. În urma acestui fapt, i-a fost revocat dreptul  de ședere temporară și s-a emis pe numele acesteia o decizie de returnare cu termen de plecare voluntară de 30 de zile și interzicerea intrării pe teritoriul României pentru o perioadă de 6 luni.

Totodată, polițiștii de imigrări au finalizat verificările pentru patru societăți comerciale, trei societății fiind sancționate cu avertisment scris, în conformitate cu prevederile O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare, iar în cazul celei de-a  patra societate, nu au fost constatate nereguli.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

ÎN PRIMUL TRIMESTRU AL ACESTUI AN, POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU INTRODUS ÎN CENTRELE DE CUSTODIE PUBLICĂ APROXIMATIV 280 DE STRĂINI

Sari la conținut