Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

MIGRAȚIA – CONTEXT ACTUAL ȘI PERSPECTIVĂ

11 aprilie 2018

A devenit deja o tradiție ca în cadrul manifestărilor dedicate Zilei de Armă, Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI) să organizeze la sediul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” o dezbatere pe tema migrației.

Anul acesta, a fost organizată cea de-a  IV-a ediție a conferinței Migrația – context actual și perspectivă.

Evenimentul a reunit reprezentanți ai MAI, Ministerului Culturii, ai organizațiilor internaționale și neguvernamentale cu atribuții în domeniul azilului și migrației, precum și studenți ai Academiei, care au susținut prezentări și alocuțiuni pe tema adusă în dezbatere.

Activitatea s-a desfășurat pe parcursul a trei ore, puține pentru a putea dezbate toate aspectele acestui domeniu, însă, datorită experienței invitaților  noștri au  fost lămurite o mare parte din temele aduse în discuție în cadrul activității.

De asemenea, cu această ocazie au fost lansate două manuale, suport curs, din domeniul migrației și azilului elaborate de către specialiștii IGI și editate cu sprijinul UNHCR și OIM.

Evenimentul a fost unul interactiv, participanții intervenind pe toate subiectele aduse în discuție și s-a încheiat cu un chestionar QUIZZ adresat studenților prezenți la activitate.

Pentru reușita acestui eveniment, mulțumim gazdei noastre, prof. univ.dr. comisar-șef de poliție Adrian Iacob, rector al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

10 BĂRBAȚI DIN NEPAL AU FOST ÎNDEPĂRTAȚI SUB ESCORTĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN CADRUL CENTRULUI DE CAZARE A STRĂINILOR LUAȚI ÎN CUSTODIE PUBLICĂ OTOPENI

Sari la conținut