Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

MESAJUL MINISTRULUI AFACERILOR INTERNE, LUCIAN BODE, CU OCAZIA ZILEI INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

7 aprilie 2021

Sărbătorim astăzi Ziua Inspectoratului General pentru Imigrări, o structură din cadrul Ministerului Afacerilor Interne cu un specific aparte și un rol crucial în asigurarea protecției persoanelor care din diverse motive aleg să-și părăsească țara de origine.

Este o luptă pe care acesti oameni o duc pentru siguranța lor, pentru o altfel de viață, de cele mai multe ori pentru supraviețuire, iar angajații Inspectoratului General pentru Imigrări, așa cum spune și moto-ul instituției – „Scutum in Angustiis”, au ales să le fie alături, în numele statului român și să le ofere „Adăpost la strâmtoare”.

Personalul IGI are deci o misiune nobilă care, deși pare ascunsă în spatele unor cuvinte tehnice, cum ar fi implementarea politicilor României în domeniile migrației, azilului și integrării străinilor, este parte a misiunii generale asumate de toate structurile Ministerului Afacerilor Interne de a fi în slujba cetățenilor și de a garanta respectarea drepturilor omului și  libertăților fundamentale.

De altfel, chiar vechimea legislației specifice – „Legea asupra streinilor” datează din 1881, dovedește angajamentul României față de efortul comun al comunității internaționale de a oferi sprijin și adăpost celor obligați să-și părăsească propriile țări.

IGI nu este una dintre cele mai vizibile structuri ale MAI pentru că natura muncii oamenilor de aici se desfășoară cel mai bine când este departe de lumina reflectoarelor, dar de fiecare dată angajații IGI s-au achitat pe deplin de responsabilitățile asumate. Activitatea dumneavoastră, desfășurată discret și profesionist, este parte a unui mecanism complex menit să garanteze în fond siguranța românilor și a României.

Problema migrației se află pe agenda europeană de ani buni devenind un subiect prioritar de dezbatere la toate nivelurile Uniunii Europene. România este parte a acestui efort comun, iar dinamica acestui fenomen obligă statele la noi abordări, cuprinzătoare, care să utilizeze toate politicile şi instrumentele pe care UE le are la dispoziţie pentru gestionarea lui eficientă.

Vă mulțumesc pentru tot ceea ce faceți, pentru că puneți mult suflet în munca dumneavoastră și vă doresc succes în misiunile viitoare!

La mulți ani!

https://www.facebook.com/lucianbode.ro

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut