Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ÎNTREVEDERE BILATERALĂ ROMÂNO- CHINEZĂ

19 august 2019

Astăzi, 19 august a.c., la sediul Inspectoratului General pentru Imigrări, conducerea instituției a primit vizita unei delegații din cadrul Ambasadei Republicii Populare Chineze la București.

Întrevederea delegației române, condusă de inspectorul general al Inspectoratului General pentru Imigrări, cu delegația chineză, condusă de Excelența Sa doamna ambasador JIANG YU, a avut ca temă centrală domeniul migrației legale.

În cadrul discuțiilor au fost abordate aspecte privind cadrul național legal în domeniul migrației, cooperarea dintre cele două instituții în domeniul de referință, precum și alte subiecte conexe.

Inspectorul general a afirmat că între România și China există o relație de prietenie îndelungată, iar în domeniul migrației, începând cu anul 2017, resortisanții chinezi sunt exonerați de la obligația îndeplinirii procedurii invitației, în vederea obținerii vizelor de scurtă ședere în scop turistic, afaceri și vizită.  

De asemenea, la momentul discuțiilor pe teritoriul României sunt prezenți peste 8000 de cetățeni chinezi, posesori de permise de ședere. Cei mai mulți au ședere permanentă în România, desfășoară activități lucrative sau sunt membrii de familie.

La finalul discuțiilor, delegația chineză a mulțumit conducerii Inspectoratului General pentru Imigrări pentru informațiile oferite exprimându-și disponibilitatea unei cooperări ulterioare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut