Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ÎNTR-O SĂPTĂMÂNĂ, POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS APROXIMATIV 3.200 DE PERMISE DE ȘEDERE ȘI AU ÎNREGISTRAT PESTE 2.300 DE CERERI DE PRELUNGIRE A DREPTULUI DE ȘEDERE

29 aprilie 2024

În perioada 22 – 28 aprilie a.c., polițiștii de imigrări au emis, la nivel național, cetățenilor străini 2.394 de permise de ședere temporară și pe termen lung, fiind înregistrate 2.326 de cereri de prelungire a dreptului de ședere, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 194 din 2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, alte 794 de permise de ședere au fost emise pentru beneficiarii protecției temporare în contextul punerii în aplicare a prevederilor Directivei 2001/55/CE a Consiliului din 20 iulie 2001 privind standardele minime pentru acordarea protecției temporare, în cazul unui aflux masiv de persoane strămutate, și măsurile de promovare a unui echilibru între eforturile statelor membre pentru primirea acestor persoane și suportarea consecințelor acestei primiri.

Polițiștii de imigrări rămân la datorie și în perioada următoare și acționează atât cu forțe proprii cât și în cooperare cu celelalte structuri cu atribuții în domeniu, pentru că ne dorim ca această perioadă să se desfășoare în condiții de siguranță.

BIROUL INFORMARE ȘI  RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut