Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

INTERVIUL

Solicitanţii de azil beneficiază de confidenţialitatea tuturor datelor şi informaţiilor referitoare la cazul acestora. În vederea soluţionării cererii de azil este necesară efectuarea unui interviu cu solicitantul de azil, oferindu-i acestuia posibilitatea de a-şi prezenta motivele care l-au determinat să solicite o formă de protecţie.

 

Interviul presupune:

  • audierea solicitantului de azil de către un funcţionar IGI anume desemnat;
  • clarificarea tuturor aspectele necesare în vederea soluţionării cererii;

 

Nota de interviu:

  • cuprinde datele de identificare ale solicitantului, numele funcţionarului, al interpretului, al reprezentantului legal şi/sau al avocatului care îl asistă, limba în care se desfăşoară interviul, întrebările respectiv răspunsurile solicitantului;
  • după citirea interviului, se semnează pe fiecare pagină de solicitant, funcţionar şi, în cazul în care au participat la interviu, de interpret, avocat, reprezentant legal.
  • atunci când se consideră necesar se poate efectua un nou interviu.

Solicitantul de azil are dreptul de a fi asistat de un avocat pe parcursul interviului. Astfel, solicitantul de azil poate să îşi angajeze un avocat. În anumite situaţii, în cazurile selectate de către organizaţiile neguvernamentale, solicitanţii de azil pot fi asistaţi de un consilier din cadrul acestor organizaţii.

Interviul este tradus de un interpret care este plătit de autorităţile în domeniul azilului.

ULTIMA
ORĂ

INFORMARE PRIVIND PRELUNGIREA DREPTULUI DE ŞEDERE PENTRU DESFĂŞURAREA DE ACTIVITĂŢI COMERCIALE

Sari la conținut