Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

INFORMAȚII PRIVIND NOILE PREVEDERI LEGISLATIVE REFERITOARE LA ÎNCADRAREA ÎN MUNCĂ ȘI DETAȘAREA STRĂINILOR PE TERITORIUL ROMÂNIEI ȘI PENTRU COMPLETAREA UNOR ACTE NORMATIVE PRIVIND REGIMUL STRĂINILOR ÎN ROMÂNIA

4 ianuarie 2023

În Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1276 din 30 decembrie 2022, a fost publicată Legea nr. 382/2022 privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 143/2022, pentru modificarea art. 17 din Ordonanţa Guvernului nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România.

Legea nr. 382/2022:

Articolul II

(1) Străinii care au intrat legal pe teritoriul României şi cărora le-a expirat permisul unic pot solicita un nou permis unic, în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, dacă încetarea raportului de muncă al străinului a fost înregistrată cu cel mult 18 luni înaintea datei de intrare în vigoare a prezentei legi.

(2) Prevederile alin. (1) nu se aplică străinilor pentru care Inspectoratul General pentru Imigrări a emis decizia de returnare până la data intrării în vigoare a prezentei legi.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

TÂNĂR DIN REPUBLICA MOLDOVA ÎNDEPĂRTAT SUB ESCORTĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN BRAȘOV

Sari la conținut