Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

INFORMARE PRIVIND NECESITATEA PRESCHIMBĂRII / PRELUNGIRII DOCUMENTELOR CETĂȚENILOR STRĂINI ÎN TERMEN DE 90 DE ZILE ÎN CONTEXTUL ÎNCETĂRII STĂRII DE ALERTĂ

10 martie 2022

Inspectoratul General pentru Imigrări informează că, începând cu data de 9 martie a.c., își încetează aplicabilitatea Hotărârea Guvernului nr. 171 din 3 februarie 2022 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În contextul încetării stării de alertă instituită pe teritoriul României, documentele eliberate de structurile de imigrări a căror valabilitate a fost menținută conform Legii nr. 55 din 15 mai 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, urmează să expire după o perioadă de 90 de zile de la încetarea stării de alertă.

Astfel, începând cu data de 9 martie 2022, străinii și cetățenii Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, precum si membrii lor de familie, au la dispoziție 90 de zile pentru a efectua demersurile de înregistrare și de preschimbare/prelungire a documentelor care au expirat în această perioadă precum: certificatele de înregistrare a rezidenței sau cărțile de rezidență, permisele de ședere temporară și permisele de ședere pe termen lung.

Pentru evitarea aglomerării în spațiile de lucru, Inspectoratul General pentru Imigrări recomandă utilizarea, în continuare, a aplicației Portal IGI prin care se poate obține o programare în vederea depunerii cererilor, înainte de prezentarea acestora la ghișeu. Aplicația poate fi  accesată la următorul link: https://portaligi.mai.gov.ro/portaligi/.

Cetățenii pot obține informații complete și permanent actualizate privind legislația aplicabilă în domeniul migrației, azilului și integrării persoanelor, prin consultarea paginii de internet a instituției la adresa https://igi.mai.gov.ro/.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

PESTE 150 DE PERSOANE AU FOST VERIFICATE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN CONSTANȚA, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI, CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut