Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

INFORMARE PRIVIND ÎNREGISTRAREA BENEFICIARILOR PROTECȚIEI TEMPORARE

27 mai 2024

Începând cu data de 17 mai 2024 a intrat în vigoare Hotărârea Guvernului nr. 505/2024 pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 367 din 18 martie 2022 privind stabilirea unor condiții de asigurare a protecției temporare, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul străinilor, prin care s-a reglementat înregistrarea în cazul tuturor beneficiarilor de protecție temporară, a reședinței în România.

Pentru a dovedi reședința în România, se vor menționa pe permisul de ședere toate detaliile prevăzute în documentul prezentat de beneficiarul protecției temporare, iar în cazul în care reședința în România nu este atestată prin documente justificative, fiind una declarată, se va înscrie pe document doar localitatea și județul, respectiv sectorul în cazul municipiului București, declarate de beneficiarul protecției temporare.

Pentru informații suplimentare, puteți accesa următorul link: https://igi.mai.gov.ro/ucraina/Informații pentru persoanele strămutate din Ucraina

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

POLIȚIȘTII DE IMIGRARI AU FOST LA DATORIE ȘI ÎN ULTIMELE 48 DE ORE

Sari la conținut