Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ÎN ULTIMELE 72 DE ORE, POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU DESFĂȘURAT APROXIMATIV 130 DE ACȚIUNI, CONTROALE ȘI VERIFICĂRI

30 mai 2024

Aproximativ 130 de acțiuni, controale și verificări au efectuat polițiștii de imigrări, la nivel național, în ultimele 72 de ore. 39 de străini au fost depistați în situații ilegale, iar unul dintre aceștia a fost introdus în centrul de custodie publică. Peste 2.000 de permise de ședere au fost emise.

În ultimele 72 de ore, polițiștii de imigrări au efectuat, la nivel național, 129 de acțiuni, controale și verificări, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 8.800 de lei.

De asemenea, polițiștii de imigrări, în cooperare cu polițiști cu atribuții în domeniu au depistat 39 de străini aflați în situații ilegale, unul dintre aceștia fiind introdus în centrul de cazare a străinilor luați în custodie publică.

Polițiștii de imigrări au înregistrat 1397 de cereri de obținere a avizelor de angajare în muncă, au fost aprobate alte 1803 de astfel de documente, iar 284 au fost respinse.

Cetățenilor străini le-au fost emise 1534 de permise de ședere temporară și pe termen lung, fiind înregistrate 1355 de cereri de prelungire a dreptului de ședere, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 194 din 2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Totodată, alte 553 de permise de ședere au fost emise pentru beneficiarii protecției temporare în contextul punerii în aplicare a prevederilor Directivei 2001/55/CE a Consiliului din 20 iulie 2001 privind standardele minime pentru acordarea protecției temporare, în cazul unui aflux masiv de persoane strămutate, și măsurile de promovare a unui echilibru între eforturile statelor membre pentru primirea acestor persoane și suportarea consecințelor acestei primiri.

La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 27,6 %.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

POLIȚIȘTII DE IMIGRARI AU FOST LA DATORIE ȘI ÎN ULTIMELE 48 DE ORE

Sari la conținut