Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ÎN ULTIMELE 48 DE ORE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU ÎNREGISTRAT APROXIMATIV 1.000 DE CERERI DE OBȚINERE A AVIZELOR DE ANGAJARE ȘI PESTE 1.100 DE PERMISE DE ȘEDERE AU FOST EMISE

14 februarie 2024

Timp de două zile (12 – 13 februarie a.c.), polițiștii de imigrări au înregistrat 973 de cereri de obținere a avizelor de angajare în muncă. Au fost aprobate alte 910 astfel de documente și 72 au fost respinse.

Cetățenilor străini le-au fost emise 951 de permise de ședere temporară și pe termen lung, fiind înregistrate 814 cereri de prelungire a dreptului de ședere, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 194 din 2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, alte 196 de permise de ședere au fost emise pentru beneficiarii protecției temporare în contextul punerii în aplicare a prevederilor Directivei 2001/55/CE a Consiliului din 20 iulie 2001 privind standardele minime pentru acordarea protecției temporare, în cazul unui aflux masiv de persoane strămutate, și măsurile de promovare a unui echilibru între eforturile statelor membre pentru primirea acestor persoane și suportarea consecințelor acestei primiri.

Au fost efectuate 77 de acțiuni, controale și verificări, iar pentru neregulile constatate, polițiștii de imigrări au aplicat 40 de sancțiuni contravenționale.

Activitățile au fost desfășurate atât cu forțe proprii cât și în cooperare cu polițiști cu atribuții în domeniu, context în care au fost depistați în situații ilegale 27 de străini.  

Polițiștii de imigrări rămân în continuare la datorie și acționează atât cu forțe proprii cât și în cooperare cu celelalte structuri cu atribuții în domeniu, pentru siguranța cetățenilor.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut