Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ÎN CELE 11 LUNI ALE ACESTUI AN, PESTE 1.400 DE PERSOANE AU PARTICIPAT LA PROGRAMUL DE INTEGRARE

14 decembrie 2023

În ceea ce privește activitatea de integrare a persoanelor cu o formă de protecţie şi a altor categorii de persoane, în perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie a.c., specialiștii în domeniul azilului au asigurat participarea la programul de integrare pentru 1.457 de persoane.

Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Rădăuți: Dăruim bucurie – Proiectul “Din suflet pentru suflet“

Procesul de integrare în societatea noastră pentru persoanele cazate în centrele specializate în domeniul protecției internaționale este complex și de durată.

Pentru a facilita acest lucru, la data de 7 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Centrului Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Rădăuți (CRPCSA Rădăuți) au organizat o activitate tematică cu scopul de a familiariza persoanele cazate în centru cu tradițiile românești din preajma sărbătorilor de iarnă.

Activitatea a avut loc la unitatea de învățământ GPP “PINOCHIO” structură a Grădiniței cu Program Prelungit ”Prichindelul” din Rădăuți, în cadrul Proiectului „Din suflet pentru suflet” dezvoltat de C.R.P.C.S.A. Rădăuți și Consiliul Național Român pentru Refugiați (CNRR), respectiv Asociația Ecumenică a Bisericilor din România (AIDRom).

În cadrul activității, preșcolarii au confecționat împreună cu copiii din centru ornamente pentru Bradul de Crăciun, pe care l-au împodobit în cântul colindelor. Munca le-a fost răsplătită cu cadouri pregătite sub brad.

Cu toții știm că fiecare lună din an are specificul ei, însă ultima lună vine cu multă emoție și dorința de a face bine, de a aduce bucurie în sufletele pe care nu doar copiii le simt în această perioadă, ci și adulții care lucrează cu copiii.

A fost o zi plină de zâmbete și bucurie!

O zi mai târziu (8 decembrie a.c.), o parte din solicitanții de azil și refugiații din cadrul Centrului Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil București, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului General pentru Imigrări și ai organizațiilor partenere – Consiliul Național Român pentru Refugiați (CNRR), respectiv Asociația Ecumenică a Bisericilor din România (AIDRom), au participat la împodobirea Bradului de Crăciun, precum și la alte activități specifice sărbătorilor din această perioadă.

În zilele noastre împodobirea Bradului de Crăciun a devenit una dintre cele mai iubite datini atât în mediul rural cât și în cel urban, odată cu așteptarea în seara de Ajun a lui Moș Crăciun. În povestirile părinților noștri, de cele mai multe ori bradul era adus de Moș Crăciun, atunci când copiii dormeau.

Vin sărbătorile! Bucuria împodobirii bradului împărtășită solicitanților de azil și beneficiarilor unei forme de protecție internațională din Centrul Galați

La data de 12 decembrie a.c., 20 de persoane cazate în centru, împreună cu colegii noștri din cadrul Centrului Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Galați, au luat parte la o activitate premergătoare Crăciunului.

Astfel, în timp ce pe fundal răsunau colinde, persoanele cazate în centru, au împodobit bradul de Crăciun cu diferite decorațiuni, iar pe crenguțele de brad, fiecare persoană a adăugat și o dorință scrisă.

✅De asemenea, ieri, solicitanții de azil și beneficiarii unei forme de protecție internațională au fost însoțiți de către colegii noștri din cadrul Centrului Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Giurgiu într-o excursie în Municipiul București, unde au vizitat Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, precum și alte obiective turistice și culturale.

Activitatea a fost realizată cu sprijinul reprezentanților din cadrul Asociației Ecumenice a Bisericilor din România (AIDROM), Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) și Fundației Consiliului Național Român pentru Refugiați (CNRR).

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut