Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ÎN ANUL 2019, POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN TELEORMAN AU ASIGURAT MANAGEMENTUL ȘEDERII ȘI REZIDENȚEI PE TERITORIUL ROMÂNIEI PENTRU 566 DE PERSOANE

31 ianuarie 2020

În cursul anului 2019, polițiștii Biroului pentru Imigrări al județului Teleorman au asigurat managementul șederii și rezidenței pe teritoriul României pentru 566 de persoane, dintre care 360 din state terțe și 206 cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH. Au fost depistați 14 străini în situații ilegale și emise 9 decizii de returnare pe numele acestora. De asemenea, au fost emise 120 avize de angajare în muncă pentru lucrători permanenți. Totodată, polițiștii de imigrări au aplicat 29  de sancțiuni contravenționale în valoare de 20400 de lei.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al Județului Teleorman, în cursul anului 2019, au asigurat managementul șederii și rezidenței, pe raza județului, pentru 566 de persoane, dintre care 360 de străini din state terțe, cei mai mulți din Turcia, Republica Moldova și  China și 206 de cetățeni ai Uniunii Europene/SEE, majoritatea din Italia, Spania și Grecia.

Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt: conexe dreptului la unitatea familiei (reîntregirea familiei, membrii de familie ai cetăţenilor români, UE sau SEE), angajare în muncă sau stabilire permanentă pe teritoriul ţării noastre.

În ceea ce priveşte admisia în România, în perioada de referinţă au fost soluţionate 12  invitații depuse pentru străini din  Pakistan, Irak, Liban etc.

În aceeaşi perioadă, au fost înregistrate 122 de cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, fiind emise 120 de avize de angajare pentru lucrători permanenţi.

De asemenea, a fost aprobată prelungirea dreptului de ședere și au fost emise 150 de permise de ședere, dintre care 138 pentru ședere temporară și 12 pentru ședere pe termen lung. Au fost eliberate 28 de certificate de înregistrare pentru cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH.

Pe linia combaterii șederii ilegale, în perioada de referință, au fost organizate 74 de acțiuni și controale cu forțe proprii și în cooperare cu instituțiile cu atribuții în domeniu, în urma cărora au fost depistați 14 străini în situații ilegale. Pentru străinii aflaţi în situaţii ilegale sau care nu mai întruneau condiţiile prevăzute de lege pentru acordarea sau prelungirea dreptului de şedere, au fost emise 5 decizii de returnare prin care s-a stabilit obligația de returnare sau termenul pentru plecarea voluntară de pe teritoriul României, 5 au fost puși în legalitate,  iar pe numele a 4 străini au fost emise decizii de returnare sub escortă, fiindu-le aplicat consemn nominal de nepermiterea intrării în România.

În perioada de referință au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale în valoare de  20400 de lei, pentru nerespectarea prevederilor OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată și OUG.25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României . Sancțiunile au fost aplicate  atât unor persoane fizice cât și unor persoane juridice care aveau angajați cetățeni străini.

Controlul permanent asupra respectării legalității șederii în România a străinilor, combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate rămân acțiunile noastre prioritare, măsuri care contribuie la creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.

***

Pentru informaţii privind activitatea Inspectoratului General pentru Imigrări, documentaţia necesară prelungirii dreptului de şedere, tipuri de formulare şi alte informaţii, se poate accesa site-ul oficial al instituției la adresa http://igi.mai.gov.ro/.

De asemenea, invităm solicitanţii să utilizeze aplicaţia on-line de depunere a documentelor, la adresa www.portaligi.mai.gov.ro, pentru reducerea timpului de aşteptare la ghişeu şi eficientizarea procesului de preluare a documentelor.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI TELEORMAN

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut