Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

FEMEIE DIN UCRAINA, DEPISTATĂ CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN MUNICIPIUL BRĂILA

5 noiembrie 2019

Polițiștii de imigrări din Brăila au depistat cu ședere ilegală o femeie de 36 de ani, din Ucraina. Aceasta a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 1200 lei, şi înştiinţată despre posibilitatea de a-şi prelungi dreptul de şedere în scop de reîntregirea familiei.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Brăila au desfăşurat, în data de 4 noiembrie a.c., o acțiune în cooperare cu Poliția municipiului Brăila-Biroul de Proximitate pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

În cadrul activităților întreprinse a fost depistată cu ședere ilegală, pe raza municipiului Brăila, o femeie din Ucraina, în vârstă de 36 de ani. În urma verificărilor efectuate, polițiștii de imigrări au stabilit că aceasta a intrat legal în România în baza convențiilor internaționale prin care se desființează unilateral regimul de vize și nu a părăsit teritoriul țării noastre în termen de 90 de zile.

Întrucât femeia are calitatea de membru de familie a unui cetățean român, poliţiştii de imigrări i-au adus la cunoştinţă că are posibilitatea de a-şi prelungi dreptul de şedere în România în scop de reîntregirea familiei. Totodată, persoana a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1200 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002, privind regimul străinilor în România, republicată.

Acţiunile desfăşurate de către poliţiştii de imigrări urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor şi combaterea migraţiei şi muncii ilegale.

Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale, la sediul Biroului pentru Imigrări al judeţului Brăila, din strada Ana Aslan nr.39, la numărul de telefon 0239-606100, sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro

 BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI BRĂILA                                                                        

ULTIMA
ORĂ

PESTE 150 DE PERSOANE AU FOST VERIFICATE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN CONSTANȚA, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI, CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut