Ministerul Afacerilor Interne
Print

FEMEIE DIN UCRAINA, DEPISTATĂ CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN MUNICIPIUL BRĂILA

5 noiembrie 2019

Polițiștii de imigrări din Brăila au depistat cu ședere ilegală o femeie de 36 de ani, din Ucraina. Aceasta a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 1200 lei, şi înştiinţată despre posibilitatea de a-şi prelungi dreptul de şedere în scop de reîntregirea familiei.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Brăila au desfăşurat, în data de 4 noiembrie a.c., o acțiune în cooperare cu Poliția municipiului Brăila-Biroul de Proximitate pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

În cadrul activităților întreprinse a fost depistată cu ședere ilegală, pe raza municipiului Brăila, o femeie din Ucraina, în vârstă de 36 de ani. În urma verificărilor efectuate, polițiștii de imigrări au stabilit că aceasta a intrat legal în România în baza convențiilor internaționale prin care se desființează unilateral regimul de vize și nu a părăsit teritoriul țării noastre în termen de 90 de zile.

Întrucât femeia are calitatea de membru de familie a unui cetățean român, poliţiştii de imigrări i-au adus la cunoştinţă că are posibilitatea de a-şi prelungi dreptul de şedere în România în scop de reîntregirea familiei. Totodată, persoana a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1200 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002, privind regimul străinilor în România, republicată.

Acţiunile desfăşurate de către poliţiştii de imigrări urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor şi combaterea migraţiei şi muncii ilegale.

Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale, la sediul Biroului pentru Imigrări al judeţului Brăila, din strada Ana Aslan nr.39, la numărul de telefon 0239-606100, sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro

 BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI BRĂILA                                                                        

Sari la conținut