Ministerul Afacerilor Interne
Print

FEMEIE DIN UCRAINA, DEPISTATĂ CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN DÂMBOVIŢA

19 mai 2021

Polițiștii de imigrări din Dâmbovița, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat o femeie din Ucraina, care nu mai avea drept de ședere pe teritoriul României. Aceasta a fost sancționată contravențional cu avertisment și îndrumată în vederea reglementării dreptului de ședere în calitate de membru de familie al unui cetățean român.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Dâmboviţa, în cooperare cu lucrători din cadrul Serviciului Judeţean de Poliție Transporturi Dâmboviţa,  au desfăşurat astăzi, 19 mai a.c., o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse, poliţiştii au depistat pe raza judeţului Dâmboviţa, o femeie din Ucraina, care nu mai îndeplinea condiţiile şederii pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că aceasta a intrat legal în România, în baza paşaportului biometric, iar la expirarea  perioadei de şedere nu a părăsit teritoriul ţării noastre și nici nu a făcut demersuri de prelungire a dreptului de ședere.

Întrucât aceasta este membru de familie al unui cetăţean român, polițiștii de imigrări i-au adus la cunoștință că are posibilitatea de a-și prelungi dreptul de ședere în România în scop de reîntregirea familiei. Totodată, persoana a fost sancţionată contravenţional cu avertisment, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002, privind regimul străinilor în România, republicată.

Biroul pentru Imigrări al Județului Dâmbovița, continuă activitățile de prevenire și combaterea şederii ilegale a străinilor prin organizarea de acțiuni cu forțe proprii sau în cooperare cu instituțiile cu atribuții în menținerea unui climat de ordine și liniște publică în rândul comunității noastre, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării dreptului de şedere în România.

Contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul migraţiei şi vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale în domeniu, la tel./fax: 0245207506 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA

Sari la conținut