Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

FEMEIE DIN TURCIA DEPISTATĂ LA MUNCĂ ILEGALĂ ÎN BUCUREŞTI

31 mai 2022

Poliţiştii de imigrări din cadrul Direcţiei Migraţie – Serviciul Combaterea Şederii Ilegale şi  Direcţia pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti – Serviciul Depistări şi Combaterea Şederii şi Muncii Ilegale a Străinilor, au desfăşurat săptămâna trecută o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii muncii nedeclarate a străinilor pe raza de competenţă. În cadrul acţiunii a fost depistată o femeie din Turcia care desfăşura activităţi lucrative fără forme legale.

Poliţiştii de imigrări din cadrul Direcţiei Migraţie – Serviciul Combaterea Şederii Ilegale, Direcţiei pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti – Serviciul Depistări şi Combaterea Şederii şi Muncii Ilegale a Străinilor, au desfăşurat, săptămâna trecută o acţiune în cooperare cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti, pe linia prevenirii și combaterii muncii nedeclarate a străinilor, pe raza de competență.

Astfel, în cadrul acţiunii efectuate, a fost depistată o femeie din Turcia, în vârstă de 49 de ani, care desfăşura activităţi lucrative fără forme legale la o societate comercială.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că aceasta nu a respectat reglementările referitoare la angajarea în muncă a străinilor, în conformitate cu OG 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

Întrucât cea în cauză este membră de familie a unui străin cu drept de ședere permanentă pe teritoriul țării noastre, împotriva sa nu au fost dispuse măsuri, fiindu-i pus în vedere, pe viitor, să respecte legislația românească referitoare la angajarea în muncă.

Societatea în cauză, a fost sancționată contravențional cu avertisment scris pentru primirea la muncă, fără aviz de angajare, a cetățenei din Turcia în conformitate cu art.36, alin. 1, lit. a) din OG 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, societatea în cauză a mai fost sancţionată contravenţional cu suma de 3.000 de lei conform art. 35 lit. c) din același act normativ, deoarece nu a comunicat către Inspectoratul General pentru Imigrări încetarea contractelor individuale de muncă a 2 cetățeni turci, membri de familie cetățeni români, exceptați de la obținerea avizelor de angajare.

BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE 

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut