Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

FEMEIE DIN SERBIA, DEPISTATĂ CU ȘEDERE ILEGALĂ ÎN JUDEȚUL MUREȘ

6 februarie 2020

Polițiștii de imigrări din Mureș, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat o femeie de 39 de ani, din Serbia, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere. Aceasta a fost sancționată contravențional cu amendă și obligată, prin decizie de returnare, să părăsească țara în termen de 15 zile.

Polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al județului Mureș au desfășurat, la data de 05 februarie a.c., un control pe linia combaterii șederii ilegale a cetățenilor străini, pe raza de competență.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse, polițiștii au depistat o femeie, în vârstă de 39 de ani, din Serbia, care nu mai îndeplinea condițiile șederii pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că aceasta a intrat legal în România, în baza pașaportului biometric, însă la expirarea dreptului de ședere nu a părăsit teritoriul țării noastre.

Urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis pe numele acesteia decizie de returnare, prin care este obligată să părăsească țara în 15 zile. Totodată, femeia a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare 500 de lei, în conformitate cu prevederile O.U.G 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acțiuni privind combaterea șederii și muncii ilegale, solicitând cetățenilor străini să acorde interes reglementărilor legale a dreptului de ședere pe teritoriul României.

Facem apel către toți cetățenii străini de pe raza județului și contăm pe respectul dumneavoastră  față de legislația în domeniu, invitându-vă să ne contactați pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale la sediul Serviciului pentru Imigrări Mureș,  situat în str. Mihail Kogălniceanu nr. 14, Tg. Mureș sau vizitând site-ul public al instituției, la adresa www.igi.mai.gov.ro

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI MUREŞ

ULTIMA
ORĂ

TÂNĂR DIN REPUBLICA MOLDOVA ÎNDEPĂRTAT SUB ESCORTĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN BRAȘOV

Sari la conținut