Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

FEMEIE DIN REPUBLICA MOLDOVA, DEPISTATĂ CU ȘEDERE ȘI MUNCĂ ILEGALĂ ÎN JUDEȚUL CARAŞ – SEVERIN

23 august 2018

 Poliţiştii de la imigrări din Caraş – Severin, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat o femeie din Republica Moldova, care nu avea drept de ședere pe teritoriul României și lucra fără forme legale la o societate comercială. Femeia a fost obligată, prin decizie de returnare, să părăsească țara și, totodată, reprezentanții firmei au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări Caraş – Severin au desfăşurat, la data de 22 august a.c., o acţiune în cooperare cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Caraș-Severin, pe linia prevenirii şi combaterii şederii și muncii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

Astfel, în urma controlului efectuat la o societate comercială, cu obiect de activitate        restaurant și alte activități de servicii de alimentație, polițiștii de imigrări au depistat o femeie de 46 ani, din Republica Moldova, care desfășura actvități lucrative fără aviz de angajare.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de imigrări au constatat faptul că persoana a intrat legal în România, în scop de vizită,  însă, la expirarea perioadei de ședere, nu au părăsit teritoriul ţării noastre și nu a efectuat demersuri pentru reglementarea dreptului de ședere.

Ca urmare a celor constate, polițiștii de imigrări au emis pe numele femeii o decizie de returnare prin care este obligată să părăsească teritoriul României în cel mult 15 zile,  în conformitate cu prevederile O.U.G.194/2002 privind regimul străinilor în România,republicată.

Totodată, reprezentanții societății comerciale au fost sancționați cu amendă în valoare de 10.000 lei pentru nerespectarea prevederilor O.G.25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul Românieicu modificările și completările ulterioare.

Poliţiştii Biroului pentru Imigrări al județului Caraș-Severin continuă activităţile de prevenire şi combatere a şederii ilegale a străinilor. Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale, la sediul biroului din bulevardul Alexandru Ioan Cuza, nr. 40, Reşiţa, la numărul de telefon  0255/502316 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

De asemenea, invităm solicitanţii să utilizeze aplicaţia on-line de depunere a documentelor, la adresa www.portaligi.mai.gov.ro, pentru reducerea timpului de aşteptare la ghişeu şi eficientizarea procesului de preluare a cererilor.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI CARAŞ – SEVERIN

ULTIMA
ORĂ

TÂNĂR DIN REPUBLICA MOLDOVA ÎNDEPĂRTAT SUB ESCORTĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN BRAȘOV

Sari la conținut