Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

FEMEIE DIN REPUBLICA MOLDOVA, DEPISTATĂ CU ŞEDERE ILEGALĂ PE RAZA JUDEȚULUI VASLUI

6 decembrie 2019

Poliţiştii de imigrări din Vaslui au depistat o femeie de 42 de ani, din Republica Moldova, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea dreptului de şedere. Aceasta a fost sancţionată contravenţional cu avertisment şi îndrumată către structura de imigrări în vederea reglementării dreptului de ședere, în calitate de membru de familie al unui cetățean român.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Vaslui au desfăşurat, la data de 05 decembrie a.c., o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

În cadrul activităţilor întreprinse, pe raza județului Vaslui, poliţiştii de imigrări au depistat, cu şedere  ilegală, o femeie în vârstă de 42 ani, din Republica Moldova.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că, aceasta a intrat legal în țară și nu a părăsit teritoriul României la expirarea dreptului de ședere. Întrucât, este membru de familie al unui cetățean român, femeia a fost consiliată și îndrumată să se prezinte la sediul Biroului pentru Imigrări cu documentele necesare  în vederea reglementării situației juridice.

Totodată, femeia a fost sancționată contravențional cu avertisment pentru nerespectarea prevederilor OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

Biroul pentru Imigrări al judeţului Vaslui continuă activităţile de prevenire şi combatere a şederii ilegale a străinilor prin organizarea de acţiuni cu forţe proprii sau în cooperare cu instituţiile cu atribuţii în menţinerea unui climat de ordine şi linişte publică în rândul comunităţii noastre, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării dreptului de şedere în România.

De asemenea, invităm solicitanţii să utilizeze aplicaţia on-line de depunere a documentelor, la adresa www.portaligi.mai.gov.ro, pentru reducerea timpului alocat procesării documentelor.

Contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul migraţiei şi vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect legat de aplicarea prevederilor legale în domeniu la telefon 0235303454, ori vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI VASLUI

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut