Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

FEMEIE DIN REPUBLICA MOLDOVA, DEPISTATĂ CU ŞEDERE ILEGALĂ PE RAZA JUDEȚULUI DÂMBOVIŢA

19 martie 2019

Polițiștii de imigrări din Dâmbovița, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat o femeie de 34 ani, din Republica Moldova, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere. Aceasta a fost sancționată contravențional cu amendă și îndrumată să-și prelungească dreptul de ședere în scop de reîntregirea familiei.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Dâmboviţa,  au desfăşurat, la data de 20 martie a.c., o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, poliţiştii s-au deplasat pe raza localitații Dragodana unde au depistat o femeie, cu vârsta de 34 ani, din Republica Moldova, care nu mai îndeplinea condiţiile şederii pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că aceasta a  intrat legal în România în baza convențiilor internaționale prin care se desființează unilateral regimul de vize,  însă,  la expirarea perioadei legale de şedere, nu a părăsit teritoriul ţării.

Întrucât, este membru de familie a unui cetățean român, a fost îndrumată să depună documentele necesare în vederea prelungirii dreptul de ședere în scop de reîntregirea familiei. Totodată, a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 800 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002, privind regimul străinilor în România, republicată.  

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii şi muncii ilegale și solicităm cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul migraţiei şi vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale în domeniu, comunicând la tel./fax 0245207506 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut