Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

FEMEIE DIN REPUBLICA MOLDOVA, DEPISTATĂ CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN JUDEȚUL MEHEDINȚI

1 septembrie 2021

Poliţiştii Biroului pentru Imigrări al judeţului Mehedinți au depistat o femeie din Republica Moldova, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei de ședere. Pe numele acesteia a fost emisă decizie de returnare prin care este obligată să părăsească țara în 15 zile, și instituit consemnul nominal de nepermiterea intrării pentru o perioadă de 3 luni.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Mehedinți au desfăşurat, astăzi, 01 septembrie a.c., o acţiune pe linia prevenirii și combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

Cu această ocazie a fost depistată cu ședere ilegală o femeie în vârstă de 48 de ani, din Republica Moldova, care a intrat legal în România, însă la expirarea dreptului de ședere, conferit de pașaportul biometric, nu a părăsit teritoriul țării noastre.

Ca urmare a celor constatate, pe numele acesteia a fost emisă o decizie de returnare, prin care este obligată să părăsească țara în termen de 15 zile. Totodată, a fost sancționată contravențional cu avertisment în conformitate cu prevederile O.U.G 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare, iar la ieșirea din țară va fi  instituit consemnul nominal de nepermiterea intrării în România pentru  o perioadă de 3 luni.

Acțiunile desfășurate de polițiști urmăresc asigurarea ordinii și siguranței cetățeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalității șederii în România a străinilor, precum și combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate.

Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale, la sediul biroului sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI  AL JUDEŢULUI MEHEDINŢI

Sari la conținut