Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

FEMEIE DIN REPUBLICA MOLDOVA, DEPISTATĂ CU ȘEDERE ILEGALĂ ÎN JUDEȚUL DOLJ

18 ianuarie 2019

Poliţiştii de imigrări din Dolj au depistat cu ședere ilegală o femeie din Republica Moldova, care nu a părăsit ţara la expirarea perioadei legale de şedere. Aceasta a fost sancţionată contravenţional şi obligată, prin decizie de returnare, să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile.

Poliţiştii  Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Dolj au organizat, la data de 16 ianuarie a.c., o acţiune în scopul prevenirii şi combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

În cadrul activităţilor întreprinse, a fost depistată, cu şedere ilegală, o femeie de 46 de ani,  din Republica Moldova.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că femeia din Republica Moldova a intrat legal în țara noastră, în baza Regulamentului C.E. nr.1806/2018, care le permite resortisantilor țărilor terțe să rămână pe teritoriul României o perioadă de 90 zile, în decursul oricărei perioade de 180 zile, precedente fiecarei zile de ședere pe teritoriul României, însă la expirarea dreptului de ședere nu a părăsit teritoriul țării noastre.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis, pe numele acesteia, decizie de returnare, prin care este obligată să părăsească România în cel mult 15 zile. Totodată, tânăra a fost sancționată contravențional, conform prevederilor OUG 194/2002 privind regimul juridic al străinilor pe teritoriul României, republicată.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile  sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

***

Facem apel către toţi cetaţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea  prevederilor legale, la sediul Serviciului pentru Imigrări Dolj, din strada Amaradia nr.32-34, la numărul de telefon 0251/407500, interior 20317, 20323, 20265, e-mail dj.igi@mai.gov.ro, sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.  

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI DOLJ

ULTIMA
ORĂ

PESTE 150 DE PERSOANE AU FOST VERIFICATE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN CONSTANȚA, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI, CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut