Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

FEMEIE DIN REPUBLICA MOLDOVA, DEPISTATĂ CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN JUDEȚUL BRĂILA

19 mai 2021

Polițiștii de imigrări din Brăila în cooperare cu polițiști din cadrul IPJ Brăila – Poliția Municipiului Brăila-Secția II Poliție Rurală au depistat, cu ședere ilegală, o tânără din Republica Moldova. Pe numele acesteia a fost emisă o decizie de returnare prin care este obligată să părăsească România în termen de 15 zile, și instituit consemnul nominal de nepermiterea intrării pentru o perioada de 6 luni de zile.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Brăila au desfăşurat, astăzi, 19 mai a.c., o acțiune în cooperare cu polițiști din cadrul I.P.J.Brăila – Poliția Municipiului Brăila-Secția II Poliție Rurală, pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

Cu această ocazie a  fost depistată cu şedere ilegală o tânără în vârstă de 26 de ani, din Republica Moldova, care a intrat legal în Romania, însă la expirarea dreptului de şedere, conferit de pașaportul biometric, nu a părăsit teritoriul țării noastre.

Ca urmare a celor constatate, pe numele acesteia a fost emisă o decizie de returnare prin care este obligată să părăsească țara noastră în termen de 15 zile. Totodată, a fost sancționată contravențional cu avertisment, iar la ieșirea din țară va fi instituit și consemnul nominal de nepermiterea intrării în România pentru o perioada de 6 luni de zile.

Acţiunile desfăşurate de către poliţiştii de imigrări urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor şi combaterea migraţiei şi muncii ilegale.

Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale, la sediul Biroului pentru Imigrări al judeţului Brăila, din strada Ana Aslan nr.39, la numărul de telefon 0239-606100, sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro     

 BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI BRĂILA     

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut