Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

FEMEIE DIN REPUBLICA MOLDOVA, DEPISTATĂ CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN GORJ

10 aprilie 2019

Poliţiştii de imigrări din Gorj au depistat o femeie din Republica Moldova, care nu a părăsit ţara la expirarea perioadei legale de şedere. Aceasta a fost sancţionată contravenţional şi obligată, prin decizie de returnare, să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile. La ieșirea din țară, va fi instituit consemnul de nepermitere a intrării în România, pe o perioadă de 3 luni.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Gorj au organizat, la data de 09 aprilie a.c., o acţiune cu forțe proprii, în scopul prevenirii şi combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

În cadrul activităţilor întreprinse, a fost depistată, cu şedere ilegală, o femeie din Republica Moldova, în vârstă de 39 de ani. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de imigrări au stabilit că aceasta a intrat legal în România în baza convențiilor internaționale prin care se desființează unilateral regimul de vize și nu a părăsit teritoriul ţării noastre în termen de maximum 90 zile.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele acesteia o decizie de returnare de pe teritoriul României, prin care este obligată să părăsească ţara în 15 zile, totodată, acesteia fiindu-i aplicată sancţiune contravenţională în valoare de 600 lei. La ieșirea din țară, va fi instituit consemnul de interzicere a intrării în România, pe o perioadă de 3 luni.

Biroul pentru Imigrări al judeţului Gorj continuă acțiunile pentru prevenirea şi combaterea şederii ilegale a străinilor, utilizând toate resursele proprii de care dispune şi cooperând cu toate instituţiile cu atribuți în domeniu, în scopul menţinerii unui climat de ordine şi linişte publică în rândul comunităţii noastre.

Facem apel către toți cetățenii străini de pe raza județului si contăm pe respectul dumneavoastră față de legislația în domeniu, invitându-vă să ne contactați pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale la sediul Biroului pentru Imigrări Gorj din mun. Tîrgu Jiu, str. I.C. Popilian, nr. 32-34, la numărul de telefon: 0253 207738, e-mail gj.igi@mai.gov.ro, sau vizitând site-ul public la adresa: www.portaligi.mai.gov.ro.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI GORJ

ULTIMA
ORĂ

TÂNĂR DIN REPUBLICA MOLDOVA ÎNDEPĂRTAT SUB ESCORTĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN BRAȘOV

Sari la conținut