Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

FEMEIE DIN REPUBLICA MOLDOVA, DEPISTATĂ CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN DÂMBOVIŢA

26 aprilie 2023

Polițiștii de imigrări din Dâmbovița, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat ieri o femeie din Republica Moldova, care nu mai avea drept de ședere pe teritoriul României. Aceasta a fost îndrumată către structura de imigrări în vederea reglementării dreptului de ședere, întrucât era membru de familie al unui cetățean român.

Poliţiştii de imigrări din Dâmbovița, în cooperare cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița – Serviciul Ordine Publică,  au desfăşurat la data de 25 aprilie a.c., o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse, poliţiştii au depistat pe raza judeţului Dâmboviţa, o femeie din Republica Moldova, care nu mai îndeplinea condiţiile şederii pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că aceasta a intrat legal în România, în baza paşaportului biometric, iar la expirarea  perioadei de şedere nu a părăsit teritoriul ţării noastre și nici nu a întreprins demersuri de prelungire a dreptului de ședere.

Întrucât persoana în cauză este membru de familie al unui cetăţean român, polițiștii de imigrări i-au adus la cunoștință că are posibilitatea de a-și prelungi dreptul de ședere în România în scop de reîntregirea familiei.

De asemenea, persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu avertisment, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002, privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Biroul pentru Imigrări al Județului Dâmbovița, continuă activitățile de prevenire și combaterea şederii ilegale a străinilor prin organizarea de acțiuni cu forțe proprii sau în cooperare cu instituțiile cu atribuții în menținerea unui climat de ordine și liniște publică în rândul comunității noastre, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării dreptului de şedere în România.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut