Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

FEMEIE DIN REPUBLICA MOLDOVA, DEPISTATĂ CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN DÂMBOVIŢA

10 iunie 2022

Polițiștii de imigrări din Dâmbovița, în urma acțiunilor întreprinse împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Combaterea Șederii Ilegale – Direcția Migrație, au depistat o femeie din Republica Moldova, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere. Pe numele acesteia a fost emisă decizie de returnare prin care este obligată să părăsească ţara în termen de 15 zile şi a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 400 lei.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al Judeţului Dâmboviţa, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Combaterea Șederii Ilegale – Direcția Migrație au desfăşurat ieri, 09 mai a.c., o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse, poliţiştii au depistat o femeie din Republica Moldova, în vârstă de 41 de ani,  care nu mai îndeplinea condiţiile şederii pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că aceasta a intrat legal în România, în baza paşaportului biometric, însă la expirarea dreptului de şedere nu a părăsit teritoriul ţării noastre, cumulând 24 de zile de ședere ilegală.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele acesteia o decizie de returnare, prin care este obligată să părăsească ţara noastră în termen de 15 zile. Totodată, aceasta a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 400 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările și completările ulterioare.

***

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii şi muncii ilegale, solicitând străinilor să acorde interes reglementării dreptului de şedere pe teritoriul României.

Contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul migraţiei şi vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale în domeniu, la tel./fax 0245207506 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut