Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

FEMEIE DIN REPUBLICA MOLDOVA, DEPISTATĂ CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN DÂMBOVIŢA

29 noiembrie 2019

Polițiștii de imigrări din Dâmbovița, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat o femeie de 38 de ani, din Republica Moldova, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere. Aceasta a fost sancționată contravențional cu avertisment, în cauză fiind interzisă îndepărtarea, întrucât este membru de familie al unui cetățean român.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Dâmboviţa, au desfăşurat, la data de 29 noiembrie a.c., o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse, poliţiştii au depistat pe raza judeţului Dâmboviţa, o femeie, în vârstă de 38 de ani, din Republica Moldova, care nu mai îndeplinea condiţiile şederii pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că acesta a intrat legal în România, în baza actului de identitate, însă la expirarea dreptului de şedere nu a părăsit teritoriul ţării noastre și nici nu a efectuat demersuri pentru reglementarea acestuia.

Întrucât, femeia este membru de familie al unui cetăţean român, i s-a adus la cunoștință faptul că, are posibilitatea să depună la sediul biroului nostru, sau al oricărei formaţiuni aparţinând Inspectoratului General pentru Imigrări, de pe raza localităţii unde intenţionează a-și stabili reşedinţa, documentele necesare în vederea prelungirii dreptului de şedere, conform Ordonanţei de Urgenţă nr. 194/2002 privind regimul juridic al străinilor în România cu modificările şi completările ulterioare.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii şi muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul migraţiei şi vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale în domeniu, la tel./fax 0245207506 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut