Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

FEMEIE DIN REPUBLICA MOLDOVA, DEPISTATĂ CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN DÂMBOVIŢA

20 ianuarie 2021

Polițiștii de imigrări din Dâmbovița, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat o femeie de 21 de ani, din Republica Moldova, care nu mai avea drept de ședere pe teritoriul României. Aceasta a fost sancționată contravențional cu amendă și îndrumată către structura de imigrări în vederea reglementări dreptului de ședere, în calitate de membru de familie a unui cetățean român.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Dâmboviţa au desfăşurat astăzi, 20 ianuarie a.c., o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat pe raza localității Crevedia, o femeie, în vârstă de 21 de ani, din Republica Moldova, care nu mai îndeplinea condiţiile şederii pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, s-a  stabilit faptul că aceasta a intrat legal în România, în baza paşaportului biometric, iar la expirarea perioadei de ședere nu a părăsit teritoriul țării noastre și nici nu a făcut demersuri de prelungire a dreptului de ședere.

Întrucât tânăra este membru de familie a unui cetățean român, poliţiştii de imigrări i-au adus la cunoştinţă că are posibilitatea de a-şi prelungi dreptul de şedere în România în scop de reîntregirea familiei. Totodată, persoana a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 800 de lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002, privind regimul străinilor în România, republicată.

Biroul pentru Imigrări la județului Dâmbovița, continuă activitățile de prevenire și combatere a șederii ilegale a străinilor prin orgaizarea de acțiuni cu forțe proprii sau în cooperare cu instituțiile cu atribuții în menținerea unui climat de ordine și liniște publică în rândul comunității noastre, solicitând cetățenilor străini să acorde interes reglementării dreptului de ședere în România.

Contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul migraţiei şi vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale în domeniu, la tel./fax: 0245207506 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

        BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut