Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

FEMEIE DIN REPUBLICA MOLDOVA, DEPISTATĂ CU ȘEDERE ILEGALĂ ÎN COMUNA LUNCA BANULUI

2 noiembrie 2018

Poliţiştii de imigrări din Vaslui au depistat o femeie de 36 de ani din Republica Moldova, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea dreptului de şedere. Aceasta a fost sancţionată contravenţional şi obligată, prin decizie de returnare, să părăsească țara în termen de 15 zile.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Vaslui au desfăşurat, la data de 01 noiembrie a.c., o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

În cadrul activităţilor întreprinse, pe raza comunei Lunca Banului, poliţiştii de imigrări au depistat, cu şedere  ilegală, o femeie în vârstă de 36 de ani, din Republica Moldova.  În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că aceasta a intrat legal în țară, însă nu a părăsit teritoriul României la expirarea dreptului de ședere.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele femeii o decizie de returnare, prin care este obligată să părăsească ţara noastră în termen de 15 zile. Totodată, a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 400 lei, pentru nerespectarea prevederilor OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

Biroul pentru Imigrări al judeţului Vaslui continuă activităţile de prevenire şi combatere a şederii ilegale a străinilor prin organizarea de acţiuni cu forţe proprii sau în cooperare cu instituţiile cu atribuţii în menţinerea unui climat de ordine şi linişte publică în rândul comunităţii noastre, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării dreptului de şedere în România.

Contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul migraţiei şi vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale în domeniu, la telefoanele 0235.303450/0235.303454, ori vizâtând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI VASLUI

ULTIMA
ORĂ

INFORMARE PRIVIND PRELUNGIREA DREPTULUI DE ŞEDERE PENTRU DESFĂŞURAREA DE ACTIVITĂŢI COMERCIALE

Sari la conținut