Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

FEMEIE DIN REPUBLICA MOLDOVA, DEPISTATĂ CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN BRĂILA

15 martie 2021

Polițiștii de imigrări din Brăila au depistat cu ședere ilegală, o femeie din Republica Moldova care nu a părăsit teritoriul României la expirarea dreptului de ședere. Aceasta a fost sancționată contravențional cu avertisment și îndrumată să-și reglementeze dreptulul de ședere, fiind membru de familie al unui cetățean român.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Brăila au desfăşurat, astăzi 15 martie a.c., o acțiune în cooperare cu polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brăila, pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

În cadrul activităților întreprinse a fost depistată cu ședere ilegală, o femeie în vârstă de 45 de ani, din Republica Moldova, care nu mai îndeplinea condițiile șederii pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că femeia a intrat legal în România, în baza pașaportului biometric, iar la expirarea perioadei de ședere nu a părăsit teritoriul țării și nici nu a făcut demersuri de prelungire a acestuia.

Întrucât este membru de familie a unui cetățean român, polițiștii de imigrări au consiliat-o și au îndrumat-o să-și regelementeze dreptul de ședere în România, în scop de reîntregirea familiei. Femeia a fost sancționată contravențional cu avertisment.

Acţiunile desfăşurate de către poliţiştii de imigrări urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor şi combaterea migraţiei şi muncii ilegale.

Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale, la sediul Biroului pentru Imigrări al judeţului Brăila, din strada Ana Aslan nr.39, la numărul de telefon 0239-606100, sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI BRĂILA                                                                                                                                                                                                                                                             

ULTIMA
ORĂ

REZULTATELE OBŢINUTE DE POLIŢIŞTII SERVICIULUI PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI BIHOR, ÎN PRIMUL SEMESTRU AL ACESTUI AN

Sari la conținut