Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

FEMEIE DIN REPUBLICA MOLDOVA, DEPISTATĂ CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN BRĂILA

15 martie 2021

Polițiștii de imigrări din Brăila au depistat cu ședere ilegală, o femeie din Republica Moldova care nu a părăsit teritoriul României la expirarea dreptului de ședere. Aceasta a fost sancționată contravențional cu avertisment și îndrumată să-și reglementeze dreptulul de ședere, fiind membru de familie al unui cetățean român.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Brăila au desfăşurat, astăzi 15 martie a.c., o acțiune în cooperare cu polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brăila, pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

În cadrul activităților întreprinse a fost depistată cu ședere ilegală, o femeie în vârstă de 45 de ani, din Republica Moldova, care nu mai îndeplinea condițiile șederii pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că femeia a intrat legal în România, în baza pașaportului biometric, iar la expirarea perioadei de ședere nu a părăsit teritoriul țării și nici nu a făcut demersuri de prelungire a acestuia.

Întrucât este membru de familie a unui cetățean român, polițiștii de imigrări au consiliat-o și au îndrumat-o să-și regelementeze dreptul de ședere în România, în scop de reîntregirea familiei. Femeia a fost sancționată contravențional cu avertisment.

Acţiunile desfăşurate de către poliţiştii de imigrări urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor şi combaterea migraţiei şi muncii ilegale.

Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale, la sediul Biroului pentru Imigrări al judeţului Brăila, din strada Ana Aslan nr.39, la numărul de telefon 0239-606100, sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI BRĂILA                                                                                                                                                                                                                                                             

ULTIMA
ORĂ

10 BĂRBAȚI DIN NEPAL AU FOST ÎNDEPĂRTAȚI SUB ESCORTĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN CADRUL CENTRULUI DE CAZARE A STRĂINILOR LUAȚI ÎN CUSTODIE PUBLICĂ OTOPENI

Sari la conținut