Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

FEMEIE DIN REPUBLICA MOLDOVA, DEPISTATĂ CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN BISTRIȚA-NĂSĂUD

6 aprilie 2023

Poliţiştii din cadrul Biroului pentru Imigrări al Judeţului Bistrița-Năsăud au depistat ieri, cu ședere ilegală, o femeie din Republica Moldova, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei de şedere. Pe numele acesteia a fost emisă decizie de returnare, iar la ieșirea din țară va fi instituită măsura interzicerii intrării în România, pentru o perioadă de 8 luni.

La data de 5 aprilie a.c., poliţiştii de imigrări din Bistrița-Năsăud au desfăşurat în cooperare cu polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița – Năsăud, o acţiune ce a avut ca scop combaterea şederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse, a fost depistată o femeie, în vârstă de 46 de ani, din Republica Moldova, care nu mai îndeplinea condițiile șederii pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de imigrări au stabilit că aceasta a intrat legal în România, în baza convențiilor internaționale prin care se desființează unilateral regimul de vize și nu a părăsit teritoriul ţării noastre la expirarea perioadei de ședere.

Ca urmare a celor constatate, față de persoana în cauză, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 400 lei, pe numele acesteia fiind emisă decizie de returnare, prin care este obligată să părăsească țara în termen de 15 zile.

De asemenea, la ieșirea din țară, va fi instituită și măsura interzicerii intrării în România, pentru o perioadă de 8 luni în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI BISTRIŢA-NĂSĂUD

ULTIMA
ORĂ

PESTE 150 DE PERSOANE AU FOST VERIFICATE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN CONSTANȚA, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI, CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut