Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

FEMEIE DIN REPUBLICA MOLDOVA, DEPISTATĂ CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN ARGEȘ

18 noiembrie 2021

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Argeş au depistat, cu ședere ilegală, o femeie din Republica Moldova, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei de şedere. Pe numele acesteia a fost emisă decizie de returnare prin care este obligată să părăsească țara în 15 zile și a fost sancționată contravențional cu avertisment.
Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Argeş au desfăşurat, la data de 17 noiembrie a.c., o acţiune în scopul combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.
Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse, a fost depistată o femeie în vârstă de 42 de ani, din Republica Moldova, care nu mai îndeplinea condițiile șederii pe teritoriul României.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de imigrări au stabilit că aceasta a intrat legal în România, în baza în baza convențiilor internaționale prin care se desființează unilateral regimul de vize și nu a părăsit teritoriul ţării noastre la expirarea perioadei de ședere.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis pe numele acesteia decizie de returnare, prin care este obligată să părăsească țara în termen de 15 zile și a fost sancționată contravențional cu avertisment, în conformitate cu prevederile O.U.G 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
***
Serviciul pentru Imigrări al judeţului Argeş continuă acțiunile pentru prevenirea şi combaterea şederii ilegale a străinilor, utilizând toate resursele proprii de care dispune şi cooperând cu toate instituţiile cu atribuți în domeniu, în scopul menţinerii unui climat de ordine şi siguranță publică în rândul comunităţii noastre.
Facem apel către toți cetățenii străini de pe raza județului și contăm pe respectul dumneavoastră față de legislația în domeniu, invitându-vă să ne contactați pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale în domeniul migrației la sediul Serviciului pentru Imigrări Argeș din bld. Republicii, bl. E3c, Mezanin 2, la numărul de telefon 0248 222 328, e-mail ag.igi@mai.gov.ro, sau vizitând site-ul public la adresa: www.igi.mai.gov.ro.

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI ARGEŞ

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut