Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

FEMEIE DIN REPUBLICA GHANA DEPISTATĂ CU ȘEDERE ILEGALĂ ÎN DÂMBOVIȚA

23 iunie 2022

Polițiștii de imigrări din Dâmbovița, în urma controalelor întreprinse, au depistat o femeie din Republica Ghana, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere. Pe numele acesteia a fost emisă decizie de returnare prin care este obligată să părăsească țara în termen de 15 zile.

Poliţiştii Biroului pentru Imigrări al Judeţului Dâmboviţa, au efectuat, ieri, 22 iunie a.c., un control pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse, polițiștii de imigrări au depistat o femeie din Republica Ghana, în vârstă de 31 de ani, care nu mai îndeplinea condiţiile şederii pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că aceasta a intrat legal în România, însă la expirarea dreptului de ședere, nu a părăsit teritoriul țării noastre, cumulând 16 zile de ședere ilegală.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis pe numele acesteia o decizie de returnare, prin care este obligată să părăsească țara în termen de 15 zile. Totodată, aceasta a fost sancționată contravențional, cu amendă în valoarede 400 de lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată cu modificările și completările ulterioare.

***

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii şi muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul migraţiei şi vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale în domeniu, la tel./fax 0245207506 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut