Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

FEMEIE DIN MEXIC DEPISTATĂ CU ȘEDERE ILEGALĂ, ÎN COVASNA

7 ianuarie 2020

Polițiștii de imigrări din Covasna, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat o femeie de 33 de ani, din Mexic, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere. Aceasta a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 400 de lei, în cauză fiind interzisă îndepărtarea, întrucât este căsătorită cu un cetățean român.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Covasna au organizat, la  data de 06 ianuarie a.c., o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor pe raza judeţului Covasna.

Cu această ocazie a fost depistată o tânără din Mexic, în vârstă de 33 ani, care a intrat legal pe teritoriul României în baza pașaportului și a acordului de desființare a regimului de viză pentru cetățenii mexicani, însă la expirarea perioadei de ședere nu a părăsit țara și nici nu a făcut demersuri de obținere a permisului de ședere.

Ca urmare a celor constatate, tânără  a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 400 lei şi, întrucât este membru de familie a unui cetăţean român, a fost îndrumată să se prezinte la sediului Biroului pentru Imigrări al judeţului Covasna cu documentele necesare pentru reglementarea situaţiei sale juridice.

Biroul pentru Imigrări al Judeţului Covasna, va continua activităţile de prevenire şi combatere a şederii ilegale a străinilor utilizând toate resursele proprii de care dispune pe acest segment de activitate şi cooperând cu toate instituţiile interesate în menţinerea unui climat de ordine şi linişte publică în rândul comunităţii noastre, atrăgând atenţia cetăţenilor străini de a acorda interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul migraţiei şi vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect legat de aplicarea prevederilor legale în domeniu, comunicând la tel./fax 0267307467 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI COVASNA

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut