Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

FEMEIE DIN BRAZILIA, DEPISTATĂ CU ȘEDERE ILEGALĂ ÎN CARAȘ-SEVERIN

7 septembrie 2021

Poliţiştii de imigrări din Caraș-Severin au depistat o tânără, din Brazilia, care nu a părăsit țara noastră la expirarea perioadei de ședere. Pe numele acesteia a fost emisă o comunicare de părăsire a teritoriului României prin care este obligată să părăsească țara în cel mult 3 zile și a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 800 lei. 

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Caraș-Severin au desfășurat, la data de 06 septembrie a.c., o acțiune pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competență.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse, polițiștii de imigrări au depistat, cu ședere ilegală, o tânără de 26 de ani, din Brazilia.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că aceasta a intrat legal în România, în baza unui drept de ședere obținut într-un stat din Uniunea Europeană, însă, la expirarea perioadei legale de ședere nu a părăsit teritoriul țării noastre.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis pe numele acesteia o comunicare prin care este obligată să părăsească teritoriul României în termen de cel mult 3 zile și a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 800 lei, conform prevederilor OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

***

Poliţiştii Biroului pentru Imigrări al județului Caraș-Severin continuă activităţile de prevenire şi combatere a şederii ilegale a străinilor. Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale, la sediul biroului din bulevardul Alexandru Ioan Cuza, nr. 40, Reşiţa, la numărul de telefon  0255/502316 sau vizitând site-ul public la adresa http// igi.mai.gov.ro.

De asemenea, invităm solicitanţii să utilizeze aplicaţiile on-line, atât pentru programare în vederea depunerii documentelor, la adresa https://portaligi.mai.gov.ro, cât și pentru anunțarea prezenței și găzduirii în țara noastră a cetățenilor străini la adresa  https://portaligi.mai.gov.ro/inregistrarestraini/

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI CARAŞ – SEVERIN

ULTIMA
ORĂ

ÎN ULTIMELE DOUĂ ZILE, 16 STRĂINI ÎMPOTRIVA CĂRORA AU FOST EMISE DECIZII DE RETURNARE DE PE TERITORIUL ROMÂNIEI AU FOST ÎNDEPĂRTAȚI SUB ESCORTĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN CADRUL CENTRELOR DE CAZARE A STRĂINILOR LUAȚI ÎN CUSTODIE PUBLICĂ ARAD ȘI OTOPENI

Sari la conținut