Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

EVALUAREA ACTIVITĂŢII POLŢIŞTILOR DE IMIGRĂRI DIN  VÂLCEA, ÎN ANUL 2021

7 februarie 2022

                 În cursul anului 2021, polițiștii Biroului pentru Imigrări al Județului Vâlcea au asigurat managementul șederii şi rezidenţei pe teritoriul României pentru 1.728 de persoane, dintre care 1.261 provenind din state terțe și 467 cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH. Au fost emise 48 decizii de returnare, a fost revocată viza pentru 36 persoane și revocat/anulat dreptul de şedere pentru 28 persoane, a fost dispusă măsura nepermiterii intrării în România în 20 situații. Totodată, polițiștii de imigrări au aplicat 21 de sancțiuni contravenționale în valoare de 5.300 de lei.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al Județului Vâlcea, în cursul anului 2021, au asigurat managementul șederii şi rezidenţei, pe raza județului, pentru 1728 de persoane, dintre care 1261străini din state terțe, cei mai mulți din Nepal, Sri Lanka, Vietnam, Moldova, Turcia şi 467 de cetățeni ai Uniunii Europene/SEE, majoritatea din Germania,  Italia, Franţa și Spania.

Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe raza judeţului sunt: conexe dreptului la unitatea familiei (reîntregirea familiei, membrii de familie ai cetăţenilor români, UE sau SEE), angajare în muncă sau voluntariat.

În ceea ce priveşte admisia în România, în perioada de referinţă au fost soluţionate 9cereri de  invitare în România a unor străini  din Iran, Iordania, India, etc.

În aceeaşi perioadă, au fost înregistrate 905 decereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, fiind emise avize de angajare pentru lucrători permanenţi şi detaşaţi.

De asemenea, au fost soluţionate 485 de cereri de reglementare a  dreptului de ședere și au fost emise 457 depermise de ședere temporară și 15 pentru ședere pe termen lung. Au fost eliberate 86de certificate de înregistrare pentru cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH.

Pe linia combaterii șederii ilegale, în perioada de referință, au fost organizate  acțiuni și controale cu forțe proprii și în cooperare cu instituțiile cu atribuții în domeniu, în urma cărora au fost depistaţi 17 de străini.

Împotriva străinilor aflaţi în situaţii ilegale sau care nu mai întruneau condiţiile prevăzute de lege pentru acordarea sau prelungirea dreptului de şedere, au fost emise 48decizii de returnare prin care s-a stabilit obligația şi termenul pentru plecarea voluntară de pe teritoriul României. A fost dispusă măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României, pe o perioadă cuprinsă între 6 luni şi 2 ani, împotriva a 20cetăţeni străini și a fost revocat/anulat dreptul de ședere în România pentru 28 de persoane. A solicitat o formă de protecție în România 1 străin.

În perioada de referinţă au fost aplicate 21de sancțiuni contravenționale în valoare de 5.300 de lei, pentru nerespectarea prevederilor OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată sau OG 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României.

Controlul permanent asupra respectării legalității șederii în România a străinilor, combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate rămân acțiunile noastre prioritare, măsuri care contribuie la creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.

***

Pentru informaţii privind activitatea Inspectoratului General pentru Imigrări, documentaţia necesară prelungirii dreptului de şedere, tipuri de formulare şi alte informaţii, se poate accesa site-ul oficial al instituției la adresa www.igi.mai.gov.ro.

De asemenea, invităm solicitanţii să utilizeze aplicaţia on-line de depunere a documentelor, la adresa www.portaligi.mai.gov.ro, pentru reducerea timpului de aşteptare la ghişeu şi eficientizarea procesului de preluare a documentelor.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI VÂLCEA

ULTIMA
ORĂ

POLIȚIȘTII DE IMIGRARI AU FOST LA DATORIE ȘI ÎN ULTIMELE 48 DE ORE

Sari la conținut