Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

EVALUAREA ACTIVITĂȚII POLȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN TELEORMAN, ÎN ANUL 2021

21 ianuarie 2022

În cursul anului 2021, polițiștii Biroului pentru Imigrări al județului Teleorman au asigurat managementul șederii și rezidenței pe teritoriul României pentru 619 persoane, dintre care 425 din state terțe și 194 cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH. Au fost depistați 19 străini în situații ilegale și emise 4 decizii de returnare. De asemenea, au fost emise 860 de avize de angajare în muncă pentru lucrători permanenți.Totodată, polițiștii de imigrări au aplicat 27 de sancțiuni contravenționale în valoare de 67800 de lei.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al Județului Teleorman, în cursul anului 2021, au asigurat managementul șederii și rezidenței, pe raza județului, pentru 619 de persoane, dintre care 425 străini din state terțe, cei mai mulți din Turcia, Republica Moldova și  India și 194 de cetățeni ai Uniunii Europene/SEE, majoritatea din  Italia, Spania și Grecia.

Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt conexe dreptului la unitatea familiei (reîntregirea familiei, membrii de familie ai cetăţenilor români, UE sau SEE), angajare în muncă sau stabilire permanentă pe teritoriul ţării noastre.

În ceea ce priveşte admisia în România, în perioada de referinţă au fost soluţionate 11  invitații depuse pentru străini din  Pakistan, Irak, Liban etc..

În aceeaşi perioadă, au fost înregistrate 919 cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, fiind emise 860avize de angajare pentru lucrători permanenţi.

De asemenea, ca urmare a aprobării prelungirii dreptului de ședere au fost emise 178 de permise de ședere temporară și 9 pentru ședere pe termen lung. Au fost eliberate 32 de certificate de înregistrare pentru cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH.

Pe linia combaterii șederii ilegale, în perioada de referință, au fost organizate 46 de acțiuni cu forțe proprii și în cooperare cu instituții cu atribuții în domeniu, în urma cărora au fost depistați 19 străini în situații ilegale. Pentru străinii aflaţi în situaţii ilegale sau care nu mai întruneau condiţiile prevăzute de lege pentru acordarea sau prelungirea dreptului de şedere au fost emise 4decizii de returnare și instituită măsura nepermiterii intrării în țara noastră pentru 3 persoane, 1 comunicare de părăsire a teritoriului, 1 cetățean străin a fost introdus în centrul de luare în custodie publică până la îndepărtarea din România, iar 13 cetățeni străini au fost puși în legalitate, aceștia fiind membri de familie ai unor cetățeni români.

În perioada de referință, polițiștii au aplicat cetățenilor străini 9 sancțiuni contravenționale cu amendă în valoare totală de 4800 de lei, și 1 sancțiune contravențională în valoare de 63000 unei societăți comerciale pentru primirea la muncă fară forme legale a unor străini.

Controlul permanent asupra respectării legalității șederii în România a străinilor, combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate rămân acțiunile noastre prioritare, măsuri care contribuie la creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.

***

Pentru informaţii privind activitatea Inspectoratului General pentru Imigrări, documentaţia necesară prelungirii dreptului de şedere, tipuri de formulare şi alte informaţii, se poate accesa site-ul oficial al instituției la adresa www.igi.mai.gov.ro.

De asemenea, invităm solicitanţii să utilizeze aplicaţia on-line de depunere a documentelor, la adresa www.portaligi.mai.gov.ro, pentru reducerea timpului de aşteptare la ghişeu şi eficientizarea procesului de preluare a documentelor.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI TELEORMAN

ULTIMA
ORĂ

10 BĂRBAȚI DIN NEPAL AU FOST ÎNDEPĂRTAȚI SUB ESCORTĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN CADRUL CENTRULUI DE CAZARE A STRĂINILOR LUAȚI ÎN CUSTODIE PUBLICĂ OTOPENI

Sari la conținut