Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

EVALUAREA ACTIVITĂŢII POLIŢIŞTILOR DE IMIGRĂRI DIN MEHEDINŢI, ÎN ANUL 2018

17 ianuarie 2019

În cursul anului 2018, poliţiştii Biroului pentru Imigrări al judeţului Mehedinţi au asigurat managementul şederii şi rezidenţei pe teritoriul României pentru 709 persoane, dintre care 413 din state terţe şi 296 cetăţeni ai Uniunii Europene/SEE/CH. Au fost depistaţi 44 de străini în situaţii ilegale şi emise 16 decizii de returnare. Totodată, poliţiştii de imigrări au aplicat 94 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 14100 de lei.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Mehedinţi, în anul 2018, au asigurat managementul şederii şi rezidenţei, pe raza judeţului, pentru 709 persoane, dintre care 413 străini din state terţe, cei mai mulţi din Republica Moldova şi Republica Serbia şi 296 de cetăţeni ai Uniunii Europene/SEE/CH, majoritatea din Italia, Germania şi Austria.

Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt: conexe dreptului la unitatea familiei (reîntregirea familiei, membrii de familie ai cetăţenilor români, UE sau SEE), educaţie, religioase sau stabilire permanentă pe teritoriul ţării noastre.

Astfel, în perioada de referinţă, a fost aprobată prelungirea dreptului de şedere și au fost emise 92 de pemise de şedere, dintre care 83 pentru şedere temporară şi pentru şedere pe termen lung. Au fost eliberate 88 certificate de înregistrare şi cărţi de rezidenţă permanentă.

Pe linia combaterii şederii ilegale, au fost organizate 147 de acţiuni şi controale cu forţe proprii şi în cooperare cu instituţiile cu atribuţii în domeniu, în urma cărora au fost depistaţi 44 de străini în situaţii ilegale. Pentru străinii aflaţi în situaţii ilegale sau care nu mai întruneau condiţiile prevăzute de lege pentru acordarea sau prelungirea dreptului de şedere, au fost emise 16 documente administrative, prin care s-a stabilit obligaţia de returnare sau termenul pentru plecarea voluntară de pe teritoriul României, 11  au solicitat azil, o persoană a fost luată în custodie publică, iar faţă de  16 au fost dispuse alte măsuri.

Totodată, au fost aplicate 94 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 14100 de lei, pentru nerespectarea prevederilor OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, OUG 102/2005 privind libera circulaţie pe teritoriul României a cetăţenilor statelor membre ale Uniunii EuropeneSpaţiului Economic European şi a cetăţenilor Confederaţiei Elveţiene şi OG 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România.

Controlul permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor, combaterea migraţiei ilegale şi a muncii nedeclarate rămân acţiunile noastre prioritare, măsuri care contribuie la creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului.

***

Pentru informaţii privind activitatea Inspectoratului General pentru Imigrări, documentaţia necesară prelungirii dreptului de şedere, tipuri de formulare şi alte informaţii, se poate accesa site-ul oficial al instituţiei la adresa www.igi.mai.gov.ro.

De asemenea, invităm solicitanţii să utilizeze aplicaţia on-line de depunere a documentelor, la adresa www.portaligi.mai.gov.ro, pentru scurtarea timpului de aşteptare la ghişeu şi eficientizarea procesului de preluare a cererilor.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI  AL JUDEŢULUI MEHEDINŢI

ULTIMA
ORĂ

POLIȚIȘTII DE IMIGRARI AU FOST LA DATORIE ȘI ÎN ULTIMELE 48 DE ORE

Sari la conținut