Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

DOUĂ SOCIETĂȚI COMERCIALE SANCȚIONATE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN BUCUREȘTI

17 mai 2023

Două societăți comerciale au fost sancționate ieri de polițiștii de imigrări din București. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat sancțiuni în valoare de peste 70.000 de lei.

La data de 16 mai a.c., poliţiştii de imigrări din București au finalizat verificările în cazul a trei societăți comerciale, de pe raza de competență.

Într-un caz, societatea comercială a fost sancționată cu avertisment, în cel de-al doilea caz a fost aplicată societății comerciale o sancțiune în valoare de 6.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare (nu a comunicat către Inspectoratul General pentru Imigrări, în termen de 10 de zile, angajarea în muncă, precum și încetarea contractelor de muncă încheiate cu trei străini, din Liban, Tunisia și Camerun, toți fiind exceptați de la obținerea avizului de angajare).

Cea de-a treia societate comercială a fost sancționată cu amendă în valoare de 70.000 de lei. Din verificările efectuate de polițiști a reieșit că reprezentantul societății a primit la muncă pe teritoriul României, fără aviz de angajare, 11 străini, dintre care nouă din Pakistan, unul din Nepal și unul din Sri Lanka. De asemenea, patru dintre cei 11 străini aveau decizii de returnare cu termen de plecare voluntară în termen de 15 zile, emise de polițiști din data de 9 mai a.c.

Activitatea de prevenire și combatere a șederii ilegale şi a muncii nedeclarate a cetățenilor străini reprezintă o prioritate a Inspectoratului General pentru Imigrări în vederea creșterii gradului de siguranță a cetățeanului, printr-un control permanent asupra respectării legislației în domeniul migrației.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

REZULTATELE OBŢINUTE DE POLIŢIŞTII SERVICIULUI PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI BIHOR, ÎN PRIMUL SEMESTRU AL ACESTUI AN

Sari la conținut